Muziekvereniging "Prinses Juliana"

Muziektent


Een mooi monument waar we als vereniging erg trots op zijn is onze muziektent midden in het dorp.

De huidige muziektent van Eck en Wiel dateert van 1949 en deze is in de jaren 2003 tot en met 2007 geheel gerenoveerd.


Tijdens deze laatste renovatie is het metselwerk en de stalenconstructie volledig gerestaureerd.


Daarna is de muziektent voorzien van een nieuw koperen dak, waardoor hij weer voor jaren behouden is gebleven voor ons dorp.

Muziektent anno 2020

Maar de huidige muziektent is niet de eerste muziektent van Eck en Wiel. Op de plaats waar nu de huidige muziektent staat, stond eerst een houten muziektent.


Wanneer de allereerste houten muziektent is geplaatst is helaas niet bekend, wel is bekend dat deze er al was in 1921. In dat jaar zijn, ter ere van de elektriciteitsvoorziening die destijds in Eck en Wiel was aangelegd en in gebruik werd genomen, oude petroleumlampen symbolisch onder de muziektent begraven.

Muziektent anno 1921

Echter in de oorlogwinter van 1944 op 1945 is de houten muziektent als brandhout opgestookt door de militairen van het Duitse bezettingsleger die voor een deel in de gevorderde openbare school waren gelegerd.

Na de oorlog heeft de vereniging, met medewerking van de gemeentesecretaris en de burgemeester, zich sterk gemaakt om de herbouw van de muziektent te kunnen realiseren. Dankzij de inwoners van het dorp, diverse zusterverenigingen, plaatselijke ondernemers, Schade EnquĂȘtecommissie, Afdeling Oorlogsschade en de Wederopbouw is het uiteindelijk mogelijk geworden de muziektent in 1949 te herbouwen.

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.