Muziekvereniging "Prinses Juliana"

Muziekvereniging "Prinses Juliana"


Op 1 juli 1909 is Eck en Wielsch Fanfaregezelschap "Prinses Juliana" opgericht en op deze dag werden de eerste instrumenten aan de leden uitgereikt en werd de heer Hendrieks uit Tilburg aangesteld als eerste dirigent van de vereniging.

In dat zelfde jaar heeft de vereniging op 4 oktober de Koninklijke goedkeuring ontvangen om de naam "Prinses Juliana" te mogen voeren.


Het eerste concert werd gehouden op 31 juli 1910 aan de Dijk ter hoogte van de Oude Rijn.


De vereniging maakt dus al ruim 110 jaar deel uit van de Eck en Wielsche samenleving en hoopt dat nog jaren te mogen doen.

Foto uit 1921

Er is in de jaren veel verandert, wij zijn nu helaas geen echte fanfare meer en daarom voeren we nu de naam muziekvereniging. Maar het doel van de vereniging blijft hetzelfde: "Samen gezellig muziek maken en daarbij een maatschappelijke functie bekleden"


De vereniging repeteert wekelijks op maandavond van 19.30u tot 22.00u in Dorpshuis 't Ecksternest te Eck en Wiel en verzorgt daarnaast diverse optredens per jaar.

Foto uit 2009

Naast een orkest heeft de vereniging al jaren een dweilorkest genaamd "De Eckse Dweilers" zij verzorgen leuke optredens bij diverse evenementen in Eck en Wiel en omgeving. Meer info


Sinds januari 2019 heeft de vereniging ook een jeugdorkest genaamd de Blazersbende Bloesemband, deze groep jonge enthousiaste leden repeteren sinds kort op maandagavond ook mee met het grote orkest. Meer info

Wij zijn een bloeiende vereniging die altijd op zoek is naar nieuwe muzikanten of je nu ervaring hebt of een beginnende muzikant bent, jong of oud, we zullen je altijd een warm muzikaal welkom geven.


Onze dirigent Hans van Gemert staat samen met onze docenten Hans van Hees (Blazersbende), Andries Faber (houtinstrumenten), Peter van Dijk (Koperinstrumenten) en Jan Willem Peters (Slagwerk) klaar om u te begeleiden.


Bent u enthousiast geworden?

Zou u het ook leuk vinden om muziek te gaan maken. Ga dan snel naar onze pagina Lid worden

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.